24u van Bindkracht

 

 

Door corona kunnen onze gezellige Bindkrachtzomercafés helaas niet doorgaan. En ook het jaarlijkse eetfestijn in november is erg onzeker. Maar gelukkig kunnen we met trots een nieuw fietsevenement aankondigen, waarvan de opbrengst integraal naar Bindkracht gaat:  de 24 uur van Bindkracht! Tussen vrijdag 11 september om 20 uur en zaterdag 12 september om 20 uur willen we zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk kilometers laten fietsen ten voordele van Bindkracht. 

Met de hulp van enthousiaste wielertoeristen uit de streek hebben we verschillende mooie ritten uitgestippeld, die allemaal vertrekken en aankomen bij het Aulnenhof in Walshoutem. Voor gezinnen is er een parcours van 25 kilometer. Voor de sportievere fietsers zijn er parcours van 50 en 100 kilometer. Wie van een extra uitdaging houdt, kan zich helemaal komen uitleven: we hebben maar liefst 4 lussen van 100 kilometer uitgetekend, zodat je ook eens een rit van 200, 300 of zelfs 400 kilometer kan uitproberen. Je hebt tenslotte 24 uur tijd ☺️

Al wie graag fietst en via zijn of haar hobby Bindkracht wil helpen, kan meedoen. Deelnemen is gratis. We vragen wel dat elke deelnemer 1 euro per gefietste kilometer inzamelt voor Bindkracht. En dat gaat heel simpel. Wie wil deelnemen kan zich vanaf nu registreren op het digitale platform Moving Lives , waar onder meer ook Artsen Zonder Grenzen gebruik van maakt. Zodra je een profiel hebt aangemaakt, kan je aan vrienden, familie, buren, kennissen of collega’s vragen om jou te steunen: 5 euro, 10 euro, 20 euro, of meer, elke storting is in een handomdraai gebeurd. Vind je 10 mensen die elk voor 10 euro willen sponsoren, dan kan je al 100 kilometer fietsen!

Wens je deel te nemen aan onze 24 fietstocht, maar weet je niet goed hoe in te schrijven?! Wij helpen je op weg!

Het geld komt rechtstreeks, zonder omwegen, bij Bindkracht terecht. Wie 40 euro of meer stort krijgt een fiscaal attest. Zodra je het bedrag dat je in gedachten had hebt ingezameld, moet je alleen nog de pedalen laten spreken en de ingezamelde euro’s omzetten in kilometers! Je kan die kilometers dus in Landen en omgeving komen fietsen. Maar wie veraf woont, kan het ook in eigen omgeving doen: via de Strava-app (erg populair bij wielertoeristen) kunnen we volgen hoeveel kilometers je tijdens de 24 uur hebt afgelegd. 

Er zijn ook mooie prijzen te winnen, zoals een fietsvakantie in de Provence voor wie de meeste kilometers kan afmalen in 24 uur, of fietsvakantie in Spanje, een weekendje Oostenrijk of een ballonvaart. 

Meer gedetailleerde info komt de komende dagen op de website van vzw Bindkracht en op de Facebookpagina van de 24 uur van Bindkracht .
Hou die zeker in de gaten, als je wil zien hoe VRT-nieuwsanker Martine Tanghe en televisiekok Jeroen Meus mee hun schouders onder dit evenement zetten. Het idee is afkomstig van VRT-journalisten Bart Schols en Rob Heirbaut (papa van Bindkracht-bewoner Quinten), die vorig jaar vanuit Landen 420 kilometer naar Straatsburg fietsten met collega’s, en zo 8000 euro inzamelden voor Bindkracht. Omdat het door corona onzeker was of ze dit opnieuw konden organiseren, hebben ze dit alternatief bedacht. 

Dit evenement is helemaal coronaproof: fietsen is gezond en veilig, als je alle geldende maatregelen in acht neemt. Aan de start en aankomst in het Aulnenhof in Walshoutem ( www.aulnenhof.be ) respecteren we uiteraard alle voorschriften. 

De routes

 

De prijzen

Prijzen

 

PRIJS 1

FIETSVAKANTIE IN SPANJE
 
Kortweg Cycling Travel schenkt een fietsvakantie naar Mojacar in Spanje (ter waarde van 850 euro) aan de deelnemer die tijdens de 24 uur van Bindkracht de meeste kilometers fietst!
Een week lang zorgeloos fietsen onder de Spaanse zon in het voorjaar van 2021 , verblijf in vol pension, vlucht én veilig transport van je fiets inbegrepen: dit is een echte buitenkans voor elke fietsliefhebber. https://www.kortweg.be/fietsvakanties-wielerstages/fietsvakanties-mojacar/
Hou jij van lange afstanden op de fiets en wil je deze prijs winnen? Schrijf je snel in als deelnemer!
Zorg er zeker voor dat je jouw Strava-profiel koppelt aan jouw deelnemersprofiel, want we gebruiken Strava als scheidsrechter om uit te maken wie de meeste kilometers heeft gefietst. En we rekenen er natuurlijk op dat je, zoals alle deelnemers, 1 euro per kilometer inzamelt voor vzw Bindkracht. 
Als jij de winnaar bent, wacht je een dubbele beloning: enorme dankbaarheid van Bindkracht voor jouw inzet en uithoudingsvermogen, en een zorgeloze heerlijke fietsvakantie in Spanje!

Dank aan Kortweg Cycling Travel! #cyclingwithasmile

CARAMBA!

Kortweg Cycling Travel schenkt niet alleen een fietsvakantie in Mojacar (Spanje) aan de deelnemer die de langste afstand aflegt. Ze nemen ook met een team van 10 fietsers deel aan de 24 uur van Bindkracht, die elk 100 kilometer gaan fietsen (en die daarvoor de nodige euro's hebben ingezameld)! En de Kortweg-medewerkers in Spanje doen ook hun duit in het zakje: ook daar wordt tijdens de 24 uur voor Bindkracht gefietst, 360 kilometer zelfs! Respect voor zoveel inzet en (Spaanse en Belgische) warmte voor ons project.
https://www.facebook.com/kortweg.be/videos/2725689190893666

PRIJS 2

VAKANTIE IN DE PROVENCE
 
Veel deelnemers doen hun uiterste best om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Bindkracht, en dat vinden we uiteraard geweldig. We zijn echt onder de indruk!
 
Als beloning geven we aan de deelnemer die via  de meeste euro's inzamelt een mooie prijs: een weekje vakantie in de Provence! Meer bepaald een week gratis verblijf in een vakantiewoning voor zes personen in Villes-sur-Auzon, een pittoresk dorpje vlakbij de Mont Ventoux.  Een zalige omgeving voor alle levensgenieters, fietsers én niet-fietsers 

 

PRIJS 3

BALLONVAART IN LANDEN EN OMGEVING
 
We verloten een ballonvaart (in de omgeving van Landen) onder alle deelnemers! Fiets je 100 kilometer of 10 kilometer, iedereen heeft evenveel kans om deze unieke prijs te winnen (wel 1 euro per kilometer inzamelen natuurlijk :-) ). Schrijf je snel in !

 

 

Met dank aan alle sponsors!

3action

Dank aan 3 Action!
Zij steunen de 24uurvanBindkracht met gratis sportdrank, energiegels en nougatbars!

 

 

 
 

Alvast heel veel oprechte dank voor jouw zo nodige steun!

Bemoedigende en veerkrachtige groeten,

Het hele Bindkrachtteam